Brand Safety nástroje a ochrana značky v digitální reklamě - Štěpánek, Vojtěch; Machek, Martin; Linka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce zkoumá strategické plánování a implementaci Brand Safety opatření v české digitální reklamě. Praktická část vychází z analýzy 11 polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s experty z mediálních agentur a publisherů. Cílem bylo identifikovat klíčové nástroje a standardy a určit jejich přínos pro ochranu značek v různých kontextech (sociální sítě, programatická reklama, chytré televize). Práce klade důraz na odlišnosti českého trhu oproti globálním zvyklostem – rozdílné přístupy k základním opatřením i komplexním Ad Verification nástrojům jako IAS nebo DoubleVerify, které umožňují kontextuální cílení a kvalitnější analýzu prostředí.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses