Tržní potenciál inovativních alkoholických želatinových panáků v RTD segmentu v ČR - Hlinka, Viktor; Vávra, Oldřich; Tumpach, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na tržní potenciál alkoholických želatinových panáků PopShotz v segmentu nápojů typu ready-to-drink na českém trhu. Cílem práce je posoudit vhodnost uvedení produktu PopShotz na trh, vymezit perspektivní zákaznické segmenty a navrhnout doporučení pro strategii vstupu z hlediska distribučních kanálů a cenového nastavení. K naplnění cíle byl využit kvalitativní výzkum založený na čtyřech polostrukturovaných rozhovorech s odborníky z oblasti obchodu, řízení značky a provozu barů a na zúčastněném pozorování pilotního uvedení produktu PopShotz v baru. Získaná data byla zpracována tematickou analýzou. Výsledky ukazují, že nejperspektivnějším prostředím pro uvedení jsou bary, kluby a studentské podniky s vysokým podílem mladých hostů, včetně festivalů a eventů, kde je produkt vnímán jako vizuálně atraktivní skupinový doplněk ke stávající konzumaci alkoholu. Klíčovými faktory přijetí jsou společný zážitek ve skupině, jednoduchost servisu a vnímaná kvalita produktu spojená s jasnou komunikací obsahu alkoholu. Práce shrnuje praktická doporučení pro volbu distribučních kanálů, cenového nastavení a merchandisingu PopShotz a upozorňuje na hlavní faktory, které mohou podpořit nebo naopak brzdit úspěšné uvedení produktu na český trh.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses