Spotřební chování v oblasti asijské a evropské pečující kosmetiky v České republice - Vykuková, Kateřina (2025)
Tato diplomová práce má za cíl zjistit preference a identifikovat faktory ovlivňující české spotřebitele v oblasti pečující kosmetiky na českém trhu se zvláštním zaměřením na vztah mezi asijskou kosmetikou v porovnání s kosmetikou lokálního či celého evropského původu. Také zjišťuje příčiny a motivace, které vedou určité skupiny spotřebitelů k preferenci asijské kosmetiky. Součástí praktické části je analýza sekundárních dat získaných pomocí MML-TGI, a zároveň analýza dostupnosti pečující kosmetiky v českých drogériích. Metodika taktéž zahrnuje dotazníkové šetření mezi cílovou skupinou spotřebitelů a individuální hloubkové rozhovory. Na základě získaných dat je sestaven interpretační rámec vnímaných faktorů společně s navržením marketingových doporučení pro značky v odvětví pečující kosmetiky, s cílem pomoci lépe reagovat na aktuální trendy, růst popularity asijské kosmetiky a měnící se očekávání spotřebitelů.