Vnímání značky RunCzech a její marketingová komunikace z pohledu veřejnosti a běžecké komunity - Špigelová, Adéla; Zamazalová, Marcela; Koudelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značky RunCzech a její marketingovou komunikací z pohledu klíčových zájmových skupin. Hlavním cílem práce je zjistit, jak je značka RunCzech a její komunikace vnímána rekreačními běžci, obyvateli dotčených lokalit (Praha 1 a Praha 7) a partnery a identifikovat bariéry a motivátory, které ovlivňují jejich vztah k této značce. Dílčím cílem je následně navrhnout strategické doporučení pro posílení vztahů a efektivnější komunikaci. V teoretické části jsou rozebrány základní pojmy jako sportovní marketing, brand image, integrovaná marketingová komunikace a specifika event marketingu ve vztahu k veřejnému prostoru a sponzoringu. V praktické části jsou analyzovány postoje jednotlivých cílových skupin získané prostřednictvím smíšeného výzkumu, který zahrnoval dotazníkové šetření mezi běžci a rezidenty a hloubkový rozhovor s partnerem.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses