Work-life balance zamestnancov spoločnosti Beko Poprad - Michlíková, Lucia (2025)
Predmetom bakalárskej práce je analýza rovnováhy medzi pracovným a osobným životom zamestnancov v spoločnosti Beko Poprad. Cieľom výskumu bolo zistiť postoje a mieru informovanosti zamestnancov o tejto problematike a navrhnúť opatrenia na jej zlepšenie. Teoretická časť sa zaoberá definíciou pojmu work-life balance, faktormi, ktoré ho ovplyvňujú, dostupnými nástrojmi podpory, jeho významom pre zamestnancov aj organizácie a prekážkami úspešnej implementácie. Praktická časť bola realizovaná prostredníctvom dotazníkového prieskumu a pološtruktúrovaného rozhovoru. Výsledky potvrdili vysokú mieru spokojnosti so súčasným stavom, avšak identifikovali aj oblasti, v ktorých existuje priestor na zlepšenie. Na základe výsledkov analýzy boli formulované odporúčania na efektívnejšie posilnenie work-life balance vo firme.