Work-life balance zamestnancov spoločnosti Beko Poprad - Michlíková, Lucia; Němec, Otakar; Kalafut, Marko; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Predmetom bakalárskej práce je analýza rovnováhy medzi pracovným a osobným životom zamestnancov v spoločnosti Beko Poprad. Cieľom výskumu bolo zistiť postoje a mieru informovanosti zamestnancov o tejto problematike a navrhnúť opatrenia na jej zlepšenie. Teoretická časť sa zaoberá definíciou pojmu work-life balance, faktormi, ktoré ho ovplyvňujú, dostupnými nástrojmi podpory, jeho významom pre zamestnancov aj organizácie a prekážkami úspešnej implementácie. Praktická časť bola realizovaná prostredníctvom dotazníkového prieskumu a pološtruktúrovaného rozhovoru. Výsledky potvrdili vysokú mieru spokojnosti so súčasným stavom, avšak identifikovali aj oblasti, v ktorých existuje priestor na zlepšenie. Na základe výsledkov analýzy boli formulované odporúčania na efektívnejšie posilnenie work-life balance vo firme.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses