Go-to-market strategie a marketingová komunikace pro e-shop s digitálními produkty - Kulová, Kateřina (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem efektivní go-to market strategie a marketingové komunikace pro e-shop s digitálními produkty zaměřenými na zdravý životní styl, fitness a mentální zdraví. V teoretické části jsou popsány veškeré klíčové pojmy spojené s go-to market strategií, marketingovou komunikací a chováním spotřebitelů v online prostředí. Pomocí kvantitativního výzkumu v podobě dotazníkového šetření jsou zkoumány preference cílové skupiny. Pro detailnější porozumění situace na trhu jsou provedeny dva polostrukturované rozhovory. Na základě výzkumu je navrhnuta efektivní go-to market strategie pro e-shop s digitálními produkty. Výsledky práce pomohou nejen k návrhu vhodné go-to market strategie, ale mohou být použity i jako metodický vzor pro další projekty v oblasti digitálních produktů.