Marketingová komunikace společnosti Ryanair na sociálních sítích a její vnímání generací Z - Bartuňková, Linda (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu marketingové komunikace letecké společnosti Ryanair na sociálních sítích a na to, jak tuto komunikaci vnímá Generace Z. Cílem je identifikovat klíčové rysy komunikačního stylu značky a zjistit, které prvky rezonují s mladými uživateli. Teoretická část vymezuje specifika marketingu na sociálních sítích a hodnoty Generace Z. Praktická část zahrnuje analýzu obsahu komunikace, sekundární data MML-TGI a primární výzkum realizovaný dotazníkovým šetřením a polostrukturovanými rozhovory. Výsledky ukazují, že Generace Z oceňuje humor, vizuální dynamiku a autenticitu, ale při výsledné volbě aerolinky rozhodují především praktické faktory. Práce přináší doporučení pro optimalizaci komunikační strategie Ryanairu a nabízí poznatky využitelné při cílení na mladé spotřebitele.