Strategická analýza podniku Benu, s.r.o. - Hryhoryk, Karyna (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu společnosti BENU Česká republika s.r.o. s cílem zhodnotit její současnou pozici na českém farmaceutickém trhu a formulovat návrhy pro další rozvoj. V práci jsou aplikovány metody PESTLE analýzy, Porterova modelu pěti sil, VRIO analýzy, finanční analýzy a SWOT analýzy. Výsledky ukazují, že společnost disponuje silnými nehmotnými a lidskými zdroji, dobrou reputací a výhodou členství ve skupině PHOENIX Group. Mezi významné příležitosti patří rozvoj e-commerce, růst HDP a politická spolupráce států, zatímco hlavní hrozby představují závislost na mezinárodním obchodu a nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Na základě syntézy jsou navržena strategická doporučení zaměřená zejména na digitalizaci, rozvoj zaměstnanců a rozšíření služeb.