Strategická analýza podniku Benu, s.r.o. - Hryhoryk, Karyna; Sieber, Patrik, 1977-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu společnosti BENU Česká republika s.r.o. s cílem zhodnotit její současnou pozici na českém farmaceutickém trhu a formulovat návrhy pro další rozvoj. V práci jsou aplikovány metody PESTLE analýzy, Porterova modelu pěti sil, VRIO analýzy, finanční analýzy a SWOT analýzy. Výsledky ukazují, že společnost disponuje silnými nehmotnými a lidskými zdroji, dobrou reputací a výhodou členství ve skupině PHOENIX Group. Mezi významné příležitosti patří rozvoj e-commerce, růst HDP a politická spolupráce států, zatímco hlavní hrozby představují závislost na mezinárodním obchodu a nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Na základě syntézy jsou navržena strategická doporučení zaměřená zejména na digitalizaci, rozvoj zaměstnanců a rozšíření služeb.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses