Bezpečnostní systémy a krizové řízení provozů metra ve vybraných městech - Ponertová, Nikol; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice bezpečnosti a krizového řízení v městských systémech metra, které tvoří významnou část moderní veřejné dopravy. Cílem je identifikovat silné a slabé stránky bezpečnostních systémů a krizového řízení, zhodnotit jejich efektivitu a formulovat doporučení pro zvýšení bezpečnosti a připravenosti. Práce porovnává přístupy v Praze, Berlíně, Tokiu, Londýně a New Yorku se zaměřením na technologické, organizační a komunikační aspekty krizového řízení. Výzkum vychází z odborné literatury, veřejně dostupných dokumentů, rozhovorů s experty a poznatků získaných během odborných exkurzí. Výsledky jsou interpretovány s ohledem na legislativní normy, které slouží jako referenční rámec. V praktické části je využita srovnávací analýza doplněná scénářovou metodou What if, která simuluje vybrané krizové situace. Výstupem práce je soubor doporučení, která mohou přispět ke zvýšení bezpečnosti, efektivity a odolnosti provozu metra.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses