Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti ČEPRO, a.s. - Kos, Josef; Štamfestová, Petra, 1984-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení ekonomického vývoje společnosti ČEPRO, a.s., státní akciové společnosti specializující se na skladování, přepravu a prodej ropných produktů, a navrhuje finanční strategii pro její budoucí rozvoj. Cílem je analyzovat finanční zdraví firmy v letech 2020–2024 prostřednictvím horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti, zlatých bilančních pravidel a bankrotních modelů jako Kralicekův Quicktest a Index IN05. Práce identifikuje klíčové trendy, jako růst vlastního kapitálu, citlivost na volatilitu cen paliv a vysoká míra likvidity. Závěry zdůrazňují finanční stabilitu firmy, ale doporučují diverzifikaci do provozu čerpacích stanic a optimalizaci likvidity pro zmírnění externích rizik.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses