Popularita moderních manažerských přístupů, teorií a nástrojů - Kaplan, Ondřej; Cejthamr, Václav, 1964-; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak populární jsou vybrané moderní manažerské přístupy, teorie a nástroje, a predikovat vývoj jejich popularity v budoucnosti. Těmito vybranými přístupy, teoriemi a nástroji jsou agilní řízení projektů, Design thinking, strategie zainteresovaných stran, Balanced Scorecard, ESG a flexibilní pracovní úvazky. Práce vychází z normalizovaných a agregovaných dat z Google Trends, která reprezentují popularitu daných témat. Tato data jsou zpracována pomocí dvou metod, metody dekompozice časové řady a metody trojitého exponenciálního vyrovnávání. Mezi zkoumanými přístupy, nástroji a teoriemi výrazně roste popularita Design Thinkingu, ESG a flexibilních pracovních úvazků, které lze považovat za moderní trendy. Popularita agilního řízení projektů a strategie zainteresovaných stran roste pomaleji, zatímco Balanced Scorecard ztrácí na významu.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses