Možnosti využití videohry Kingdom Come : Deliverance v destinačním managementu Středočeského kraje - Myslivec, Antonín (2025)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat možnosti využití série KCD v destinačním managementu a zhodnocení potenciálu stimulovat rozvoj kulturního turismu ve vnitřních periferiích, s důrazem na oblast Kutnohorska. Součástí teoretické části byla analýza rysů vnitřních periferií. Mezi osmi respondenty byli profesionálové z oblasti cestovního ruchu a členové místních samosprávných celků. Výsledky ukazují, že propojení KCD s realitou vedlo k tvorbě úspěšných zážitkových produktů, zvýšilo publicitu regionu a umožnilo oslovit nové návštěvnické segmenty (zejména mladší generace) s dosahem také do zahraničí. Bariérami jsou slabá infrastruktura v některých místech a nedostatečná komunikace. Důležité je prohlubování spolupráce mezi jednotlivými aktéry a průběžná aktualizace nabízených služeb či produktů a jejich přizpůsobování aktuální poptávce.