Instagram jako klíčový nástroj marketingu : případová studie společnosti Get Prague Guide v cestovním ruchu - Kamarýtová, Tereza; Kovářová, Jana; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím sociální sítě Instagram jako marketingového nástroje společnosti Get Prague Guide působící v oblasti cestovního ruchu v Praze. Cílem práce je porovnat původní a současnou podobu marketingové komunikace a navrhnout případné možnosti jejího dalšího zlepšení s ohledem na moderní trendy digitálního marketingu. Teoretická část se věnuje vývoji digitalizace v cestovním ruchu, personalizaci zážitků prostřednictvím umělé inteligence, problematice overturismu, udržitelnosti, slow travel a roli sociálních sítí při rozhodování zákazníků. Metodologická část popisuje použití obsahové analýzy původního i nového profilu, kvalitativního rozhovoru a komparativní metody. Praktická část hodnotí výchozí stav komunikace, představuje implementaci nové marketingové strategie a zkoumá její dopad na dosah, zapojení uživatelů a celkový růst profilu. Výsledky ukazují, že nová strategie zvyšuje efektivitu komunikace a může sloužit jako inspirace i pro další subjekty v cestovním ruchu hledající moderní a udržitelný způsob využití sociálních sítí.
Vedoucí práce: Jana Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses