Získávání a výběr zaměstnanců v rodinné firmě - Denksteinová, Laura; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na procesy získávání a výběru zaměstnanců v rodinné firmě. Jejím hlavním cílem je navrhnout opatření, která povedou k optimalizaci těchto procesů, a formulovat doporučení pro budoucí zajištění pracovníků s ohledem na generační obměnu. Za účelem naplnění hlavního cíle byly stanoveny dva dílčí cíle. Prvním dílčím cílem je shrnutí základních teoretických východisek, druhým dílčím cílem je identifikace silných a slabých stránek současného nastavení získávání a výběru zaměstnanců. Teoretická část vychází z rešerše odborné literatury a vymezuje klíčové pojmy. Praktická část využívá kombinaci kvalitativních a kvantitativních metod, konkrétně polostrukturovaný rozhovor, analýzu interních dokumentů, dotazníkové šetření a analýzu sekundárních dat. Přínosem práce je především její přímá využitelnost pro sledovanou firmu.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses