Analýza rozdílů mezi účetní, tržní a likvidační hodnotou aktiv v podmínkách konkursu v České republice - Janeček, Jiří; Schönfeld, Jaroslav; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem této diplomové práce je porovnání rozdílných hodnot aktiv v rámci konkursního řízení v České republice. Zkoumány a pozorovány budou hodnoty účetní, tržní, likvidační a realizační. V průběhu konkursního řízení často dochází k významným rozdílům mezi hodnotou aktiv vedenou v účetní závěrce, znaleckým oceněním aktiv a částkou, za kterou jsou tato aktiva skutečně zpeněžena v podmínkách konkursu. Tyto rozdíly mají přímý dopad na míru uspokojení věřitelů i celkovou efektivitu insolvenčních řízení. Cílem práce je analyzovat rozdíly mezi účetní, tržní, likvidační a realizační hodnotou aktiv v podmínkách konkursu v České republice pro různé typy nemovitého majetků a následně pro jednotlivá odvětví. Výsledky této práce mohou sloužit jako užitečný nástroj pro odborníky z oblasti insolvenční správy nebo věřitele při realistickém odhadování výnosu z majetku dlužníka v insolvenčním řízení.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses