Případová studie : hudební festival - Koltcova, Kseniia; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce se zabývá problematikou hudebních festivalů se zaměřením na rockové a alternativní akce v České republice. Teoretická část analyzuje klíčové aspekty festivalového managementu, včetně projektového řízení, organizace, dramaturgie, financování, marketingu, volby místa konání, ekologických a udržitelných opatření a metod hodnocení úspěšnosti festivalů. Praktická část se věnuje případové studii festivalu Rock for People, jednoho z nejvýznamnějších českých rockových festivalů. Analýza zahrnuje charakteristiku festivalu, organizační strukturu, plánování, programovou koncepci, financování, marketing, inovace, ekologická opatření a dopad na město Hradec Králové. Práce poskytuje komplexní pohled na organizaci hudebního festivalu a jeho dlouhodobou udržitelnost a může sloužit jako praktický zdroj pro studenty event managementu, organizátory kulturních akcí a další zájemce o festivalovou kulturu.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses