Strategické hodnocení společnosti Tesco Stores ČR, a. s. - Bogatyrev, Iaroslav; Ali, Tanweer; Pernica, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Сílem této práce je zhodnotit současnou strategickou pozici společnosti Tesco Stores, ČR, a.s., a na základě provedených analýz navrhnout praktická opatření, která by mohla přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti a k posílení finanční stability podniku. V teoretické části jsou shrnuty klíčové přístupy strategického řízení a popsány analytické metody, jež byly použity v prakticé částí. V praktické části je provedena analýza makroprostředí pomocí PESTLE analýzy a vyhodnoceno konkurenční prostředí prostřednictvím Porterova modelu pěti sil a mapy konkurenčních skupin. Dále je zhodnocena pozice podniku s využitím VRIO analýzy, value chain , finanční analýzy a portfoliové analýzy BCG a GE matice. Na základě syntézy výsledků je sestavena SWOT analýza.Závěrečná část obsahuje návrhy opatření směřujících ke zvýšení konkurenceschopnosti a zlepšení finanční stability společnosti Tesco Stores ČR, a.s.
Vedoucí práce: Tanweer Ali
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses