Světová výstava EXPO a její vliv na český sklářský průmysl - Řehulková, Radka (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na světovou výstavu EXPO a její vliv na český sklářský průmysl. Teoretická část práce se zaměřuje na problematiku mezinárodního prostředí pomocí představení současného mezinárodního obchodu, obchodní politiky České republiky, kulturní politiky České republiky a konceptu kulturní diplomacie. Dále se teoretická část práce zaměřuje na národní sklářský průmysl a koncept výstavy EXPO samotné. Pro praktickou část byl zvolen kvalitativní výzkum, jehož provedení poskytlo kontext o zapojení společností do světové výstavy. Na základě těchto rozhovorů, a tedy získaného kontextu, je vytvořena rozsáhlá SWOT analýza o zapojení do tohoto prestižního mezinárodního eventu.