Světová výstava EXPO a její vliv na český sklářský průmysl - Řehulková, Radka; Horová, Jana; Kovářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na světovou výstavu EXPO a její vliv na český sklářský průmysl. Teoretická část práce se zaměřuje na problematiku mezinárodního prostředí pomocí představení současného mezinárodního obchodu, obchodní politiky České republiky, kulturní politiky České republiky a konceptu kulturní diplomacie. Dále se teoretická část práce zaměřuje na národní sklářský průmysl a koncept výstavy EXPO samotné. Pro praktickou část byl zvolen kvalitativní výzkum, jehož provedení poskytlo kontext o zapojení společností do světové výstavy. Na základě těchto rozhovorů, a tedy získaného kontextu, je vytvořena rozsáhlá SWOT analýza o zapojení do tohoto prestižního mezinárodního eventu.
Vedoucí práce: Jana Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses