Velké festivaly klasické hudby. Komparativní analýza hudebnbích festivalů Pražské jaro a Salzburger Festspiele - Mikušová, Klára (2025)
Tato bakalářská práce provádí komparativní analýzu dvou předních evropských festivalů klasické hudby: českého Pražského jara a rakouského Salzburger Festspiele. Hlavním cílem práce je vyhodnotit klíčové rozdíly a podobnosti v ekonomických parametrech a v práci s návštěvníky, a posoudit jejich sociální a ekonomické dopady. K zodpovězení výzkumných otázek je využita metoda benchmarkingu, analýza výročních zpráv a kvalitativní šetření se zaměstnanci z obou festivalů.