Velké festivaly klasické hudby. Komparativní analýza hudebnbích festivalů Pražské jaro a Salzburger Festspiele - Mikušová, Klára; Šmíd, Ilja, 1952-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce provádí komparativní analýzu dvou předních evropských festivalů klasické hudby: českého Pražského jara a rakouského Salzburger Festspiele. Hlavním cílem práce je vyhodnotit klíčové rozdíly a podobnosti v ekonomických parametrech a v práci s návštěvníky, a posoudit jejich sociální a ekonomické dopady. K zodpovězení výzkumných otázek je využita metoda benchmarkingu, analýza výročních zpráv a kvalitativní šetření se zaměstnanci z obou festivalů.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses