Postoj a motivace studentů vysokých škol k udržitelné módě - Kliková, Tereza; Zelený, Martin; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na postoje, motivace a nákupní chování vysokoškolských studentů v oblasti udržitelné módy. Data byla získána prostřednictvím dotazníkového šetření. Pro základní charakteristiku vzorku a identifikaci hlavních trendů byla využita deskriptivní analýza, zatímco vztahy mezi postoji, motivacemi, bariérami a nákupním chováním byly zkoumány pomocí korelační analýzy. Výsledky odhalují výraznou mezeru mezi deklarovanými environmentálními postoji studentů a jejich reálným nákupním chováním, přičemž spotřeba fast fashion zůstává navzdory pozitivním postojům vysoká. Práce rovněž poskytuje doporučení a možná opatření směřující k podpoře udržitelnějších spotřebních návyků mladých lidí.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses