Současné proměny maturitních plesů na Mělnicku - Žambůrková, Anna (2025)
Předmětem této bakalářské práce jsou maturitní plesy pořádané na Mělnicku, které představují významnou kulturní a společenskou událost v životech studentů. Cílem práce je zmapovat aktuální podobu maturitních plesů, identifikovat hlavní překážky při jejich organizaci a poukázat na výzvy, které ovlivňují jejich realizaci. Práce analyzuje organizační strukturu maturitních plesů, jejich podobu, proměnu v letech, symboliku, a zároveň se zaměřuje na praktické aspekty spojené s financováním a koordinací jednotlivých aktérů. Podrobněji jsou zpracovány zkušenosti z regionu Kralup nad Vltavou a Mělníka. Výstupem je přehled současných výzev a doporučení pro efektivnější organizaci těchto akcí v regionálním kontextu.