Detekce anomalií v uživatelském feedbacku - Pivec, Jan; Vencovský, Filip; Zimmermann, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zaměřuje na detekci anomálií v uživatelské zpětné vazbě získané prostřednictvím odinstalačního dotazníku antivirové desktopové aplikace. Cílem je automatizovaně identifikovat komentáře, které se významně liší od běžného vzorce, a tím odhalit nové nebo přehlížené typy problémů. K analýze je využit přístup založený na metodice CRISP-DM, zahrnující předzpracování textu (čištění, lemmatizace, překlad), vektorizaci pomocí modelu TF-IDF a detekce anomálií je realizována kombinací algoritmů s jádrem v Isolation Forest a ensemble strategií. Práce zohledňuje také kombinaci více signálů (čas, segmentace uživatelů) a výsledky prezentuje formou vizualizací pro produktový tým.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet