Faktory ovlivňující důvěru spotřebitelů v on-line nakupování - Murueva, Dariia (2025)
Bakalářská práce se zabývá identifikací faktorů ovlivňujících důvěru spotřebitelů při on-line nakupování módního zboží. Cílem práce je zjistit, jaké faktory ovlivní úroveň důvěry spotřebitelů při rozhodování o nákupu Fashion-zboží na Marketplace „Shein“ v České republice. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu, které jsou klíčové pro toto téma jako jsou spotřebitel, důvěra, on-line nakupování, význam důvěry v e-commerce a rozhodování. Praktická část je složená ze souboru analýz. Jsou analyzovány rozhovory a data získaná z on-line průzkumu. Důraz je kladen na identifikaci faktorů, které nejvíc ovlivňují rozhodování o nákupu on-line. Na základě zjištění práce formuluje praktická doporučení pro on-line platformy a prodejce zaměřená na zlepšení informační kvality, podpory autentických recenzí a budování pozitivní reputace za účelem zvýšení důvěry zákazníků.