Faktory ovlivňující důvěru spotřebitelů v on-line nakupování - Murueva, Dariia; Kukliš, Igor; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá identifikací faktorů ovlivňujících důvěru spotřebitelů při on-line nakupování módního zboží. Cílem práce je zjistit, jaké faktory ovlivní úroveň důvěry spotřebitelů při rozhodování o nákupu Fashion-zboží na Marketplace „Shein“ v České republice. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu, které jsou klíčové pro toto téma jako jsou spotřebitel, důvěra, on-line nakupování, význam důvěry v e-commerce a rozhodování. Praktická část je složená ze souboru analýz. Jsou analyzovány rozhovory a data získaná z on-line průzkumu. Důraz je kladen na identifikaci faktorů, které nejvíc ovlivňují rozhodování o nákupu on-line. Na základě zjištění práce formuluje praktická doporučení pro on-line platformy a prodejce zaměřená na zlepšení informační kvality, podpory autentických recenzí a budování pozitivní reputace za účelem zvýšení důvěry zákazníků.
Vedoucí práce: Igor Kukliš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses