Interní vyhledávání ve Fabory - Jirásková, Barbora; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zaměřuje na návrh, implementaci a validaci opatření vedoucích ke zlepšení interního vyhledávání a kvality produktových dat na e-shopu společnosti Fabory. Řešení reaguje na klíčové problémy B2B e-commerce prostředí, zejména nízkou relevanci vyhledávání, neúplnost produktových informací a absenci systematického řízení dat. Práce kombinuje optimalizaci vyhledávací konfigurace, využití umělé inteligence pro automatizaci práce s produktovými daty a zavedení rámce data governance. Navržený přístup byl ověřen prostřednictvím pilotní fáze na reálných datech a vyhodnocen pomocí obchodních a procesních metrik, zejména podílu vyhledávání s nulovými výsledky (ZSR) a míry přidání produktů do košíku (ATC). Výsledky potvrzují, že systematická práce s daty a cílené využití AI nástrojů vedou k měřitelnému zlepšení relevance vyhledávání, zvýšení obchodní výkonnosti a významnému snížení manuální zátěže. Práce zároveň vytváří udržitelný základ pro další rozvoj automatizace a datově řízeného řízení produktového katalogu.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet