Využití Agentic RAG pro automatizovanou finanční analýzu a rozhodování - Korbelová, Kristýna; Bína, Vladislav, 1979-; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a komparativní analýzu architektury Agentic Retrieval Augmented Generation (RAG) pro spolehlivou automatizovanou analýzu komplexních finančních reportů. Identifikuje klíčový limit standardního RAG, kterým je vysoká míra halucinací u numerických a syntetických úloh, představující závažné operační riziko pro manažerské rozhodování. Hlavním cílem je ověřit Agentic RAG architekturu, která integrací mechanismů Uvažování (Reasoning) a Volání nástrojů (Tool Calling) eliminuje tyto chyby. Výsledkem je robustní a přesný systém, který zásadně zvyšuje spolehlivost finanční analýzy a podporuje rychlejší a kvalitnější strategické rozhodování.
Vedoucí práce: Vladislav Bína
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses