Analýza Ecommerce - Neugebauerová, Kateřina; Čejka, Paul; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zaměřuje na analýzu a optimalizaci výkonu e-shopu se specifickým cílem zvýšení návratnosti investic do reklamy (ROAS) ze stávajících 600 % na cílových 700 % a více. Práce řeší problém roztříštěných dat z různých marketingových kanálů a systémů (CRM, Google Ads, newslettery) jejich sjednocením v prostředí Google BigQuery a následnou vizualizací v Looker Studiu. Stěžejní součástí je aplikace datové analytiky – včetně korelační a regresní analýzy – a Machine Learning modelu pro predikci tržeb a optimalizaci slevových akcí. Výstupem projektu je ucelený reportingový dashboard a datově podložená doporučení pro volbu optimální marketingové a slevové strategie, které mají vést k trvalému zlepšení klíčových výkonnostních metrik.
Vedoucí práce: Paul Čejka
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet