Řeči Dra. Frant. Lad. Riegra. Díl I., 1868-1878 (s vynechanými řečmi z let 1848-1867) - Rieger, František Ladislav, baron, 1818-1903; Traub, Hugo, 1879-1942 (V Brně : St. Kočí, s. s r.o., 1923)
První díl souboru politických projevů Františka Ladislava Riegra, významného českého politika a barona, zahrnuje období let 1868–1878. Publikace přináší autentické texty řečí, které reflektují klíčové otázky české politiky v době rakousko-uherské monarchie, zejména problematiku státoprávních požadavků, národních práv a kulturní emancipace.
Vydáno s podporou České Akademie pro vědy a umění i ministerstva školství a nár. osvěty
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Rieger, František Ladislav, -- baron, -- 1818-1903; 19. století; politici; národní hnutí; ústavní právo; politické dějiny; vnitřní politika; Rakousko-Uhersko; projevy; 19th century; politicians; nationalist movement; constitutional law; political history; internal policy; Austro-Hungarian Monarchy; speeches