Mezinárodní soudnictví: nové úkoly a výzvy - Šturma, Pavel, 1963-; Trávníčková, Zuzana, 1977- (Česká společnost pro mezinárodní právo, 2025)
Publikace se zaměřuje na aktuální rozhodovací praxi klíčových mezinárodních soudních orgánů, zejména Mezinárodního soudního dvora, Mezinárodního tribunálu pro mořské právo a Mezinárodního trestního soudu. Autoři analyzují vybraná rozhodnutí a stanoviska, která ilustrují význam mezinárodní judikatury pro výklad, aplikaci a další rozvoj mezinárodního práva, a upozorňují na nové výzvy spojené se současnými ozbrojenými konflikty a odpovědností států i jednotlivců.