Mezinárodní soudnictví: nové úkoly a výzvy - Šturma, Pavel, 1963-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Česká společnost pro mezinárodní právo (Praha : Česká společnost pro mezinárodní právo, 2025)
Publikace se zaměřuje na aktuální rozhodovací praxi klíčových mezinárodních soudních orgánů, zejména Mezinárodního soudního dvora, Mezinárodního tribunálu pro mořské právo a Mezinárodního trestního soudu. Autoři analyzují vybraná rozhodnutí a stanoviska, která ilustrují význam mezinárodní judikatury pro výklad, aplikaci a další rozvoj mezinárodního práva, a upozorňují na nové výzvy spojené se současnými ozbrojenými konflikty a odpovědností států i jednotlivců.
Vydáno v nakladatelství Eva Rozkotová
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Částečně slovenský text, české a anglické resumé
Keywords: Mezinárodní soudní dvůr; Mezinárodní trestní soud; mezinárodní soudy; mezinárodní soudnictví; soudní rozhodnutí a stanoviska; kolektivní monografie; international courts; administration of international justice; judgments; collective monographs