Průmyslové družstevnictví v rámci národního hospodářství - Škatula, Emanuel, 1878-1966 (Knižnice průmyslového družstevnictví, 1947)
Publikace se zabývá postavením a úlohou průmyslového družstevnictví v rámci národního hospodářství v poválečném období. Autor vykládá základní principy družstevní organizace v průmyslu, její ekonomické a sociální funkce a vztah k ostatním sektorům hospodářství. Text zdůrazňuje význam průmyslových družstev pro obnovu výroby, zaměstnanost a hospodářskou stabilizaci státu a zasazuje družstevnictví do širšího kontextu hospodářské politiky a plánování.