O smlouvách mírových - Kallab, Jaroslav, 1879-1942 (Úlehlova knihovna, 1920)
Publikace shrnuje přednášky, přednesené v rámci prázdninových vysokoškolských kursů pro učitele v roce 1920, a věnuje se analýze poválečných mírových smluv po první světové válce. Autor objasňuje jejich politické, právní a mezinárodní souvislosti a zabývá se dopady nového mírového uspořádání na evropské státy i na vznikající Československo. Výklad je koncipován s didaktickým záměrem, klade důraz na srozumitelné vysvětlení základních principů mezinárodního práva a politických změn poválečné Evropy.