O smlouvách mírových - Kallab, Jaroslav, 1879-1942 (V Brně : nákladem Ústředního spolku učitelského na Moravě a ve Slezsku, 1920)
Publikace shrnuje přednášky, přednesené v rámci prázdninových vysokoškolských kursů pro učitele v roce 1920, a věnuje se analýze poválečných mírových smluv po první světové válce. Autor objasňuje jejich politické, právní a mezinárodní souvislosti a zabývá se dopady nového mírového uspořádání na evropské státy i na vznikající Československo. Výklad je koncipován s didaktickým záměrem, klade důraz na srozumitelné vysvětlení základních principů mezinárodního práva a politických změn poválečné Evropy.
Keywords: od 1918; mírové smlouvy; mírový proces; mezinárodní vztahy; mírová koexistence; Evropa; přednášky; 1918-; peace treaties; peace-building; international relations; peaceful coexistence; Europe; lectures