Ratifikování mezinárodních úmluv o práci - Teltšík, Rudolf, 1886-1942 (Praha : [nakladatel není známý], 1929)
Publikace se věnuje problematice přijímání a schvalování mezinárodních pracovněprávních úmluv v meziválečném období. Autor rozebírá význam ratifikace těchto úmluv pro národní legislativu, sociální politiku a ochranu pracovních podmínek a zasazuje téma do širšího kontextu mezinárodních vztahů a činnosti mezinárodních organizací v oblasti práce. Text upozorňuje na právní a politické souvislosti implementace mezinárodních závazků a jejich dopad na vnitrostátní pracovní právo.
Zvláštní otisk ze Zahraniční politiky 8
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 1918-1938; mezinárodní smlouvy; pracovněprávní vztahy; pracovní smlouvy; účinnost a platnost práva; separáty; international treaties; labor-law relations; labor contracts; effectiveness and validity of law; offprints