Vznik a uznání Československého státu - Rašín, Ladislav, 1900-1945 (V Praze : tiskem a nákladem Pražské akciové tiskárny, 1926)
Publikace se zabývá procesem vzniku samostatného Československa v roce 1918 a jeho mezinárodněprávním uznáním. Autor analyzuje politické, diplomatické a právní aspekty formování nového státu v kontextu rozpadu Rakousko-Uherska a poválečného uspořádání Evropy. Pozornost věnuje zahraničnímu odboji, mezinárodní diplomacii i otázkám státní suverenity a legitimity.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Částečně anglický, francouzský a italský text
Keywords: Treaty of Versailles -- (1919 červen 28.); 1918; 1914-1918; rozpad Rakousko-Uherska (1918); vznik Československa (1918); uznání států; mezinárodní vztahy; Rakousko-Uhersko; Československo; monografie; dissolution of Austro-Hungarian Monarchy (1918); rise of Czechoslovakia (1918); recognition of states; international relations; Austro-Hungarian Monarchy; Czechoslovakia; monographs