Národnostní politika v postkomunistických zemích - Dančák, Břetislav, 1973-; Fiala, Petr, 1964 září 1.- (Sborníky ;, 2000)
Publikace, představuje odborný sborník zaměřený na problematiku etnických a národnostních vztahů ve státech střední a východní Evropy po pádu komunistických režimů. Jednotlivé příspěvky analyzují proměny národnostní politiky, otázky menšinových práv, institucionální rámce ochrany menšin i širší politologické souvislosti transformace postkomunistických společností.