Národnostní politika v postkomunistických zemích - Dančák, Břetislav, 1973-; Fiala, Petr, 1964 září 1.-; Masarykova univerzita. Mezinárodní politologický ústav (Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2000)
Publikace, představuje odborný sborník zaměřený na problematiku etnických a národnostních vztahů ve státech střední a východní Evropy po pádu komunistických režimů. Jednotlivé příspěvky analyzují proměny národnostní politiky, otázky menšinových práv, institucionální rámce ochrany menšin i širší politologické souvislosti transformace postkomunistických společností.
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Keywords: od 1989; národnostní poměry; národnostní politika; práva menšin; postkomunistické země; Evropa střední a východní; srovnávací studie; sborníky; 1989-; nationalities relations; nationality policy; minority rights; post-communist countries; Europe, Central and Eastern; comparative studies