International business : a managerial perspective - Griffin, Ricky W., 1950-; Pustay, Michael W. (Boston : Pearson, 2020)
International Business illustrates how successful managers must function in a competitive world. Packed with current examples that showcase the vibrancy of international business, the text offers a managerial approach that emphasizes skills development, emerging markets, and geographical and cultural literacy. The 9th Edition features new cases, boxes and analyses reflecting the latest challenges and opportunities in the field. With this, you'll be prepared to effectively communicate with foreign business representatives and successfully conduct business with organizations worldwide.
Publikace nabízí ucelený manažersky orientovaný pohled na fungování podnikání v mezinárodním prostředí. Zaměřuje se na klíčové dovednosti a znalosti, které manažeři potřebují k úspěšnému působení v globálně konkurenčním světě, včetně porozumění kulturním, geografickým a ekonomickým rozdílům mezi jednotlivými regiony. Text je doplněn aktuálními příklady, případovými studiemi a analytickými bloky, které ilustrují současné výzvy a příležitosti mezinárodního obchodu, zejména na rozvíjejících se trzích. Deváté vydání reflektuje nejnovější trendy v oblasti globalizace, řízení mezinárodních organizací a komunikace se zahraničními obchodními partnery a připravuje čtenáře na efektivní rozhodování v mezinárodním podnikatelském prostředí.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: mezinárodní podnikání; management; podnikový management; interkulturní management; manažerské dovednosti; monografie; případové studie; international business; management; industrial management; intercultural management; management skills; monographs; case studies