Jižní Čechy : kulturní, hospodářský, sociální vývoj a stav : program regionální práce - Stocký, Jan, 1897-1959 (Národohospodářský sbor jihočeský, 1937)
Publikace představuje komplexní přehled kulturního, hospodářského a sociálního vývoje jihočeského regionu v meziválečném období. Text se zaměřuje na analýzu tehdejšího stavu regionu, jeho ekonomického potenciálu, sociálních podmínek obyvatelstva i kulturních a vzdělávacích institucí. Součástí publikace je program regionální práce, který formuluje cíle a návrhy směřující k dalšímu rozvoji Jižních Čech. Dílo je cenným historickým pramenem pro studium regionálních dějin, hospodářské politiky a sociální struktury Československa ve 30. letech 20. století a je určeno zejména historikům, regionálním badatelům a zájemcům o vývoj českých zemí.