Co znamená spotřeba pro hospodářský život - Pistorius, Theodor, 1894-1969 (Časové otázky, 1932)
Publikace se zaměřuje na rozbor významu spotřeby v rámci hospodářského života a její role v celkovém fungování ekonomiky. Autor srozumitelně vysvětluje vztahy mezi spotřebou, výrobou a hospodářským cyklem a upozorňuje na sociální a ekonomické důsledky spotřebního chování jednotlivců i společnosti. Text reflektuje dobové ekonomické myšlení meziválečného období a přispívá k diskusi o úloze spotřeby v národním hospodářství.