Co znamená spotřeba pro hospodářský život - Pistorius, Theodor, 1894-1969 (V Praze : Orbis, 1932)
Publikace se zaměřuje na rozbor významu spotřeby v rámci hospodářského života a její role v celkovém fungování ekonomiky. Autor srozumitelně vysvětluje vztahy mezi spotřebou, výrobou a hospodářským cyklem a upozorňuje na sociální a ekonomické důsledky spotřebního chování jednotlivců i společnosti. Text reflektuje dobové ekonomické myšlení meziválečného období a přispívá k diskusi o úloze spotřeby v národním hospodářství.
Keywords: 1921-1930; individuální spotřeba; výroba; hospodářské cykly; spotřebitelské chování; studie; consumption (economics); production; business cycles; consumer behavior; studies