Odměňování členů orgánů obchodních společností a majetková plnění společníkům - Csach, Kristián, 1980- (Právní monografie (Wolters Kluwer ČR), 2025)
Publikace se věnuje problematice odměňování členů orgánů obchodních společností a souvisejícím majetkovým plněním poskytovaným společníkům. Autoři komplexně analyzují právní úpravu odměňování členů statutárních a kontrolních orgánů, smluv o výkonu funkce, schvalovacích mechanismů i odpovědnostních aspektů, a to v kontextu českého a částečně i slovenského práva. Pozornost je věnována rovněž daňovým, účetním a pracovněprávním souvislostem poskytování peněžitých i nepeněžitých plnění, otázkám střetu zájmů, transparentnosti a ochraně společnosti a jejích věřitelů. Výklad je doplněn odkazy na judikaturu a odbornou literaturu a reflektuje aktuální vývoj právní úpravy i aplikační praxe.