Pokročilý kurz práva proti nekalé soutěži - Ondrejová, Dana, 1980- (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Učebnice Pokročilý kurz práva proti nekalé soutěži nabízí širší a hlubší pohled na právní regulaci nekalé soutěže, překračující hranice základního kurzu. Detailně zkoumá problematické aspekty, které dosud nejsou plně zpracovány v judikatuře, a zasazuje český přístup do slovenského a německého kontextu. Kniha se zaměřuje na definici soutěžitele, model průměrného a zranitelného spotřebitele, podnákladové ceny na pomezí antitrustu a nekalé soutěže či na soutěžní dopad pirátských platforem pro sdílení obsahu online. Zvláštní pozornost věnuje také srovnávací reklamě a institutu přiměřeného zadostiučinění. Autorka spojuje akademické zpracování s advokátní praxí, což poskytuje čtenářům podložený a prakticky využitelný výklad současných výzev. Publikace je určena hlavně studentům magisterského studia, zároveň cílí i na advokáty, podnikové právníky a odborníky hledající orientaci v judikatuře a schopnost aplikovat soutěžní právo v praxi.
Obsahuje bibliografie
Keywords: nekalá soutěž; ochrana spotřebitele; právo hospodářské soutěže; Česko; učebnice vysokých škol; unfair competition; consumer protection; competition law; Czechia; textbooks (higher)