Příspěvkové organizace z právního pohledu : (teorie a praxe) - Dobrozemský, Václav (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Publikace přináší komplexní rozbor právního rámce těchto významných subjektů veřejného sektoru, které zřizují územní samosprávné celky. Zaměřuje se na právní aspekty a strukturu těchto organizací, které hrají klíčovou roli v oblastech, jako je školství či kultura, resp. při zajišťování veřejné prospěšných služeb a činností. Publikace je užitečným průvodcem jak pro zaměstnance, tak pro zřizovatele, ale i pro akademickou obec a veřejnost. Kniha reaguje na nedostatek odborných materiálů zaměřených na právní aspekty příspěvkových organizací a nabízí cenné pohledy na jejich právní rámec. Zvláštní pozornost věnuje školským organizacím, což ji činí unikátní na trhu. Díky bohatým zkušenostem autora získává publikace praktický rozměr, kde nechybí ani příklady z praxe. Publikace je doplněna analýzou rozsáhlé rozhodovací praxe soudů i názory a pohledy odborné veřejnosti na danou problematiku.
"Právní stav publikace je ke dni 1. srpnu 2025"—Rub titulní stránky
Přehled souvisejících právních předpisů
Rozhodnutí soudů
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: příspěvkové organizace; právní aspekty; Česko; monografie; nonprofit organizations; legal aspects; Czechia; monographs