Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů : komentář - Rigel, Filip, 1981-; Bouška, Michal; Mlynář, Robin; Auer, Tomáš (Komentáře (Wolters Kluwer ČR), 2025)
Druhé vydání komentáře k zákonu o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů přináší systematický a prakticky orientovaný výklad právní úpravy hospodaření územních samosprávných celků, dobrovolných svazků obcí a dalších subjektů územních rozpočtů. Autoři podrobně rozebírají jednotlivá ustanovení zákona v aktuálním znění účinném k 1. 7. 2025, včetně promítnutí novelizací a související judikatury. Výklad se zaměřuje na pravidla sestavování, schvalování a plnění rozpočtu, rozpočtová opatření, finanční kontrolu, zadlužování, porušení rozpočtové kázně a odpovědnostní mechanismy.