Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů : komentář - Rigel, Filip, 1981-; Bouška, Michal; Mlynář, Robin; Auer, Tomáš; Česko (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Druhé vydání komentáře k zákonu o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů přináší systematický a prakticky orientovaný výklad právní úpravy hospodaření územních samosprávných celků, dobrovolných svazků obcí a dalších subjektů územních rozpočtů. Autoři podrobně rozebírají jednotlivá ustanovení zákona v aktuálním znění účinném k 1. 7. 2025, včetně promítnutí novelizací a související judikatury. Výklad se zaměřuje na pravidla sestavování, schvalování a plnění rozpočtu, rozpočtová opatření, finanční kontrolu, zadlužování, porušení rozpočtové kázně a odpovědnostní mechanismy.
"Právní stav publikace je k 1. 7. 2025"—Rub titulní stránky
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: územní samospráva; místní finance; veřejné rozpočty; rozpočtová politika; územní rozpočty; Česko; zákony; komentáře; regional administration; local finance; public budgeting; budgetary policy; Czechia; laws; commentaries